cryptocurrencyonline.nl

Bitvavo staking – wat is het?

Met Bitvavo staking kun je rente op je crypto verdienen. Hierdoor krijg je in feite gratis extra crypto voor het vastzetten van de cryptocurrency coins. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan deze pagina.

 

Inhoud van deze pagina

Add a header to begin generating the table of contents

Wat is staken bij Bivavo? 

Staking is een term die we in de cryptogemeenschap steeds meer tegenkomen. Hiermee krijg in feite een beloning. je kunt dus met staking extra rendement ontvangen. 

Staking is niets anders dan het vasthouden van cryptomunten voor een onbepaalde periode. Hiermee worden je tokens gebruikt om het netwerk veiliger te maken als ook voor diverse functionaliteiten. Als beloning krijg je een soort van rente. 

De rente verschilt per coin, maar wordt meestal in de vorm van crypto uitgekeerd. Wel zijn er slecht een klein aantal coins welke gebruikt kunnen w orden voor het staken. Dit zijn de Proof of Stake coins? 

Waarom zou je crypto staken?

Wanneer je crypto zal vasthouden, en je er niet mee trade is het verstandig om gebruik te maken van het staken. Door deze manier van staken kun je zonder enige moeite extra opbrengsten generen. Hiermee krijg je meer crypto naar de tijd je de crypto bezit. 

Je ontvangt een bepaald percentage van de staking rewards voor elke cryptocurrency die je op jouw Bitvavo-account hebt. Per munt zijn er verschillen. 

Welke coins zijn bij Bitvavo beschikbaar?

De stakingdiensten zijn beschikbaar voor de volgende digitale valuta’s op het platform van Bitvavo. 

Bitcoin en Ethereum staken bij Bitvavo

Hoewel Bitcoin en Ethereum niet voglens het Proof-of-Stake protocol werken krijg je er wel een vergoeding voor. Bitvavo gebruikt voor deze coins off-chain staking diensten waarmee het mogelijk is om de crypto te laten gebruiken voor verschillende toepassing. De vergoeding is rond de 1% op jaar basis voor zowel Ethereum als Bitcoin. 

Ook de stablecoin USDT/ USDC geeft een vrij stabiel rendement. Voordeel bij Bitvavo is dat de tokens niet worden vastgezet voor jaren – hierdoor is het mogelijk om direct weer door te gaan met handelen. Ook is het mogelijk om coins direct te versturen naar een externe wallet. Nadeel is wel dat er meer rente is bij de concurrentie. ( aangezien ze veelal bij de concurrentie langer vaststaan).

Wanneer ontvang je de staking beloningen? 

De vergoedingen ontvang je iedere maandag volledig automatisch. Automatisch worden de nieuwe coins toegewezen aan je wallet – en worden automatisch gebruikt voor de nieuwe staking. Hiermee stapelt de rente automatisch op. 

Hoe activeer je staking bij Bitvavo?

Het is vrij eenvoudig om staking te activeren. Hiervoor log je in bij Bitvavo, en activeer je vervolgens staking via de instellingen. 

Stap 1: Nadat je bent ingelogd in je Bitvavo-account kies je rechtsboven in het menu voor ‘Instellingen

Stap 2: Selecteer vervolgens stacking onder de accountinstellingen en activeer staking. Zodra staking is ingeschakeld werkt het direct. 

 

Binance werkt met flexibele staking, hierdoor worden alle coins automatisch in de staking-pool toegevoegd en krijg je passief inkomen. Wel moet je uiteraard zorgen dat de juiste cryptocoins zijn toegevoegd aan de wallet met ondersteuning voor staking. 

Dashboard

Vervolgens is er een dashboard te vinden waar alle staking gegevens zichtbaar zijn. Voor het openen van het dashboard:

Stap 1: Klik op je naam rechtsboven

Stap 2: Klik vervolgens op “Staking”

Vervolgens is het direct zichtbaar welke accounts in aanmerking komen voor staking en zie je de staking waarde + geschatte opbrengsten. 

Per valuta is het vervolgens mogelijk om de geschatte opbrengsten in te zien: 

 

Mobiele versie afsluiten