Stay connected
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.

Op deze pagina gaan wij het hebben over cryptocurrency exchanges, om vooral antwoord te geven op de vragen: Wat is een exchange, Wat zijn de meest bekende exchanges, wat zijn de mogelijkheden vanuit Nederland. Om direct een kort antwoord te geven; een cryptocurrency exchange is een plek waar kopers en verkopers samenkomen om vervolgens de handel te starten in digitale valuta, ook wel bekend als cryptocurrency. Op exchanges is de vraag- en aanbodverhouding van de kopers en verkopers de belangrijkste reden voor de juiste handel en prijsbepaling.

 

Is een exchange veilig?

Het is nooit met zekerheid te zeggen of een exchange volledig veilig is. Een exchange kan gehackt worden, zoals in het verleden we meerdere keren hebben gezien. Een goed voorbeeld is Mt.Gox in 2014. Ook zijn er altijd mogelijkheden waarmee de exchange failliet zal gaan. Kortom zekerheid is er nooit. Het is raadzaam om je cryptocurrency offline te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een hardware wallet (Ledger)

Steeds meer exchanges vragen om identificatie bij het openen van een account. Deze verificatie is verplicht vanuit de regelgeving. 

Welke exchange kan ik het beste gebruiken?

De vraag welke exchange het beste is, is lastig te beantwoorden, omdat er veel verschillende zaken je besluit kunnen afnemen. Wel zijn er voor de Nederlandse markt een aantal zaken waar rekening mee te houden. Denk hierbij aan de koppeling met iDeal en de eenvoudige integratie met banken.

Nederlandse exchanges?

Veel Nederlanders geven de voorkeur aan een Nederlandse exchange, voordelen zijn de integraties met iDeal als ook Nederlandse klantenservice. Er zijn enkele Nederlandse exchanges welke beschikken over een registratie van de Nederlandse bank.

Bitvavo

Bitvavo Exchange

Bitvavo is de populairste exchange van Nederland welke beschikt over een aanbod van Bitcoin, altcoins en diverse stable coins. 

Wat is de goedkoopste crypto exchange?

Als je gaat handelen in cryptomunten wil je natuurlijk niet continu ontzettend veel transactiekosten betalen. Als we kijken naar het aanbod van Nederland is Bitvavo veruit de goedkoopste met een fee van 0,25%. Litebit gebruikt een fee van 2% terwijl BTC Direct zelfs een fee weet vast te houden van 2,5%. 

Bij Bitvavo betaal je hierdoor voor iedere 1000 euro €2,50 aan fees bij het storten. Via onderstaande button kan je de eerste 1000 euro volledig gratis handelen waardoor je geen transactiekosten zal betalen op zowel de storing als handel.