Stay connected
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.

Samenvatting: Ethereum kopen via iDeal of SEPA op een goede exchange is tegenwoordig behoorlijk eenvoudig en via enkele klikken te regelen. Op deze pagina geven we meer informatie over het kopen van Ethereum via een Nederlandse exchange + informatie over de cryptocurrency Ethereum. 

Onderstaand artikel geeft alle uitleg en opties over het kopen van Ethereum. Geen tijd om het gehele artikel te lezen? Via de exchange Bitvavo is het mogelijk om eenvoudig Ethereum te kopen. Via de knop is het mogelijk om een account aan te maken bij Bitvavo. Via de tijdelijke kortingscode betaal je over de eerste 1000 euro geen transactiekosten. 

Het makkelijkste en veiligste is om ETH van Ethereum te kopen in Nederland met iDEAL/ SEPA op de beurs van Bitvavo

Wat is Ethereum (ETH)

 Ethereum is een digitaal platform gebaseerd op de blockchain en opgericht door  Vitalik Buterin.  Blockchain is de kern van het platform en de achterliggende technologie welke de transactie zal vastleggen. Ethereum maakt het gemakkelijker om toepassingen te ontwikkelen die werken met die technologie.
 
De toepassingen op het netwerk van Ethereum hebben de naam; dApps (decentralized Apps). Tegenwoorden zijn er duizenden dApps welke gebruik maken van het Ethereum-netwerk. 
 

Ether token

De token welke is gekoppeld aan Ethereum is ether. Deze token is nodig om de contracten te maken. Ontwikkelaars betalen ethers voor de transactiekosten en diensten op het netwerk van Ethereum. In feite is Ether de brandstof waarop het gehele netwerk draait. 
 
Ethers worden ook gebruik voor de handel. In de laatste jaren is de koers van Ethereum enorm gestegen en is inmiddels behoorlijk veel geld waar. 
Hierdoor is Ethereum het netwerk, en is Ether de token. Ethers zijn dus de betaaleenheden op het Ethereum netwerk en vormen daarmee een essentieel onderdeel van het geheel.
 

Hoe kom je aan ethers?

Ethers zijn dus de betaaleenheden die worden gebruikt op Ethereum. Hierdoor is Ethereum net als Bitcoin een cryptocurrency. Op verschillende manieren is het mogelijk om Ethers te kopen. Hierbij zijn er de volgende opties:
 
  • Etherum kopen/ handelen
  • Ethers minen

Ethers minen

Het gehele netwerk wordt onderhouden door een omgeving van miners. Circa iedere 15 seconden wordt er een nieuw blok met daarin de laatst verwerkte transacties aan de blockchain toegevoegd. Voor het systeem zijn berekeningen computers nodig. Als beloning voor het minen krijg je een vergoeding in de vorm van Ethers. Helaas is het niet meer mogelijk om met je computer te minen – tegenwoordig is er krachtige hardware benodigd voor het minen. 

Ether koers? 

Waar de koers ooit begon op enkele euro’s is Ether inmiddels enkele duizenden euro’s waard. Via de website coinmarketcap.com volg je realtime de koers van Ethereum (ETH) 

Hoe kan ik Ethereum kopen bij Bitvavo?

De belangrijkste vraag hoe koop je eenvoudig Ethereum. Via de exchange Bitvavo is het eenvoudig om via iDeal of SEPA je eerste Ethereum tokens te kopen. Volg onderstaande stappen om een account aan te maken bij Bitvavo. 

Voorbeeld: Exchange pagina Ethereum

 

Handelen in Ethereum - Veelgestelde vragen​