cryptocurrencyonline.nl
Nieuws

Cardano lanceert Ethereum token converter op testnet

Cardano (ADA) is stevig in ontwikkeling. Na de langverwachte smart contract release heeft Cardano een volgende stap vrijgegeven voor het netwerk. Het gaat hierbij om de Ethereum token converter.

Ethereum token converter

Cardano is volop in ontwikkeling en is stevig aan het bouwen naar een compleet netwerk welke zich richt op smartcontract en DeFi. Deze week heeft Cardano de ERC20-converter gelanceerd op het testnet. Met deze converter is het eenvoudig om tokens te te converteren naar het netwerk van Cardano. 

Afbeelding: IOHK

ERC20 zijn de tokens op het netwerk van Ethereum. Via de converter is het mogelijk om ERC20-tokens te converteren naar het netwerk van Ethereum.  Volgens ontwikkelaar Input Output Global, ontstaat er hierdoor meer interoperabiliteit tussen de blockchains. 

De eerste converter is gericht op het omzetten van SingularityNET (AGIX) ERC20 tokens. De converter maakt het ook mogelijk om de tokens weer terug om te zetten in ERC20 tokens.

De converter tool werkt als volgt:

Users can convert their Ethereum tokens in just a few clicks, and when moved across, these tokens will be ‘translated’ into a special native token on Cardano that has the same value and works just like an ERC20. Additionally, if the user wishes to do so at a later stage, they can move their tokens back to the source network by burning them on Cardano. Two-way convertibility is baked in.

Meer converters? 

Het team werkt aan meerdere converters. Hoe meer verbindingen er ontstaan, hoe groter het netwerkeffect op het netwerk van Cardano. 

Related posts

Do Know: Nog altijd actief in ontwikkeling Luna

Contact
10 september 2022

Cryptobedrijf Genesis vraagt faillissement aan

Contact
20 januari 2023

Shiba Inu community vernietigde ruim 2 miljard SHIB in de maand november

Contact
6 december 2021
Mobiele versie afsluiten